Wednesday, March 30, 2011

Rahsia Tarikh Lahir :)NO. PERIBADI    : 4

ELEMEN         : Kayu

CIRI UTAMA     : Rancang

SINOPSIS         : Disukai kerana kemahiran dan perancangan, namun kemahiran perhubungan sempit

TAFSIRAN UMUM  : Kemahiran tinggi, bijak, tidak mudah putus asa, sukar simpan wang, perhubungan mudah putus

WARNA SESUAI     : Hijau.


STATUS BMI     : 21 => Normal (mempunyai berat badan yang ideal). Kekalkan gaya hidup yang sihat melalui pemakanan yang sihat dan seimbang serta bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

PENYAKIT UMUM     : Struktur tulang, kawasan hati, mata, masalah tendon, kekejangan otot (terutama sekitar bahu), masalah kulit.PERINCIAN ANALISIS PERIBADI


Seorang yang popular (samada disedari/tidak disedari). Perancang dan penyampai yang baik, akan membawa kejayaan di kemudian hari. Sentiasa merancang untuk keuntungan tetapi kerap sangat, perlu bekerja sendirian untuk mencapai matlamat. Perancang yang cepat dan mampu menyiapkan kerja dalam jangkamasa yang singkat, ringan tulang. 

Terlalu mudah mempercayai orang, mudah ditipu. Sangat berdikari, namun ditikam belakang. Berjauhan (mental/fizikal) menyebabkan berpisah.  Mempunyai daya tarikan yang tinggi, pelaris semulajadi. Mudah terbabit dengan cinta 3 segi, mudah disabotaj. Sesuai menjadi jurujual, agen pemasaran, ahli politik dan artis. Bakat pada suara, boleh bercakap dengan laju, spontan dan berhujah. Cakap lepas dan pedas. Sesuai menjadi guru, pensyarah, penceramah, ahli politik, pemasaran, penyanyi. Bakat sebagai penceramah, suka berkongsi ilmu. Sesuai menjadi penceramah, guru dan pensyarah. Suka berniaga dan mudah untung. Pergerakan wang sangat aktif, wang mudah diperolehi tetapi boros. 

PERINCIAN ANALISIS KERJAYA

---------------------------------------------------------------------------------------


(KERJAYA SESUAI)
Perabut, kertas, pendidikan, perpustakaan, pertukangan, pakaian, kebudayaan manusia, buku, studio rekaan, fabrik, penanaman, perladangan, hortikultur, perkebunan, perhutanan, kilang papan, perubatan, hospital, keagamaan, pelukis, doktor, ahli farmasi, guru, profesor, penerbit, pegawai perhubungan, pentadbir pejabat.

(KERJAYA TERBAIK)


Hartanah, pusat kewangan, pembuat pasu, kedai antik, pakar runding, perakaunan, pengkebumian, batu permata, marmar, kontraktor, perlombongan, kebajikan, pembinaan, broker saham dan sekuriti, arkitek, pekebun, peladang.

nota kaki : 


1. ke semuanya hampir-hampir betol. U guys should try! rahsia tarikh lahir :)
2. Sedang berusaha melakukan sesuatu yang di luar jangkaan. Mengharapkan diri ini bertahan. 
3. Still d ofis :) wish me luck !No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...